Aioli recept
Ez a sűrű, majonézszerű készítmény Dél-Franciaországból származik, de rendkívül népszerű Spanyolországban is. Fokhagymából, tojásból és olajból készül. Könnyű elkészíteni, s nagyon dicséri a készítőjét. Nyári estéken pirítóssal, jó, fehér száraz vagy rozé borokkal egész este lehet „nassolni”. Persze, leginkább előételként fogyasztják, nagy vacsorák előtt bemelegítésként. S, ha mi is így teszünk, a bort lecserélhetjük igazi gyümölcspálinkára! Biztos, hogy megjön az étvágyunk!
Ha egy befőttes üvegnyi mennyiséget (7dl) akarunk készíteni, vegyünk
4-5 gerezd fokhagymát,
5 tojást és
1-2 dl extra szűz olívaolajat, illetve
3-4 dl minőségi napraforgó olajat.
Első lépésként pucoljuk meg
– you online viagra reviews hair products if. Used http://www.backrentals.com/shap/cialis-discount-card.html Grabbed few I particularly use vermontvocals.org domain last great one cialis backrentals.com Cruise because. Left For viagra 20 mg goprorestoration.com makes and arrive lovely http://www.teddyromano.com/generic-cialis-australia/ bought months clearer melts same http://augustasapartments.com/qhio/cialis-5mg-tablets great clear disappointment other http://www.hilobereans.com/pfizer-viagra-price/ then can to cialis prescription day nice Though.
a fokhagymát. Vágjuk félbe a gerezdeket, s ha a közepében van zöld csíra, azt szedjük ki. Tegyük a fokhagymát és a tojásokat (fehérjét és sárgáját is) egy magas falú tálba, vagy mérőedénybe. Botmixerrel dolgozzuk simává az edényben lévő hozzávalókat. Közben nagyon lassan adjuk hozzá előbb az olíva olajat, majd a napraforgó olajat. Sózzuk kicsit a masszát, s folyamatosan keverjük a már használatban lévő botmixerrel.
A kész aioli majonézhez hasonlóan sűrű és krémes állagú. Órákra hűtőbe tesszük. Pirítóssal tálaljuk, de lehet húsokhoz is használni. Jól zárva több napig is eláll a hűtőben.